top of page

Nealkoholické Baileys pro ty, kteří nemohou z jakéhokoliv důvodu alkohol

  • Michaela
  • 7. 1. 2024
  • Minut čtení: 2

Konečně je zde první verze nealkoholického Baileys, kterou ještě hodlám vypilovat. Verze je vhodná pro ty, co nemohou pít alkohol ať už abstinujete ze zdravotních důvodu nebo z osobních důvodu. Osobně jsem tento recept dělala, protože nemůžu pít alkohol při kojení.

PS: Platí zde to stejné co u Baileys s alkoholem, pro ty co si drží šíthlou linii tento recept není ani zdaleka a raději si dejte vodu, čaj nebo maximálně deci suchého bílého vína.

Domácí Baileys likér bez alkoholu
Domácí Baileys bez alkoholu

Recept je opět relativně jednoduchý a dá se zvládnout do pěti minut, bez přípravy surovin a samozřejmě bez úklidu kuchyně a zdobení sklenic. To vám potrvá déle. Základem receptu jsou samé zdravé ingredience a tedy salko, smetana, espresso, čokoláda, vanilková pasta a mandlové nebo rumové aroma.


Domácí Baileys bez alkoholu


Část 1: Seznam ingrediencí


Připravte si:

  • 200 g smetany na šlehání

  • Salko - zhruba 350 kg

  • 1 malé espresso

  • 15 g hořké čokolády (60%)

  • 1 velka lžička vanilkové pasty, případně 1 vanilkový lusk

  • Pár kapek mandlového nebo rumového aroma


Část 2: Postup

  1. Vše si nachystáme, uvaříme kávu. Tip na rozpouštění čokolády, pokud nechcete čokoládu rozpouštět zvlášť, vhoďte ji ihned do uvařeného espressa a míchejte do doby než se vše rozpustí.

  2. Připravíme si misku ve které vše smícháme a začneme tím, že veškeré suroviny do misky vlijeme.

  3. Následně si vezmeme metličku nebo ruční mixér a vše do hladka rozmixujeme a máme hotovo.

  4. Do připravených sklenic vše přelijeme a máme hotovo.

  5. Sklenice si ještě dozdobíme, pokud to někomu darujeme a likér skladujeme ideálně v ledničce a pravidelně popíjíme nebo nabízíme návštěvám.

Tuto nealko variantu Baileys můžeme pít chlazenou případně ohřátou. Tip, protože je to hodně sladké dá se z toho udělat i sladké mírně čokoládové kakao. Stačí přilít trochu této sladké dobroty do ohřátého mléka a máte hned vynikající nápoj, který hlavně v zimě zahřeje.



Comments


bottom of page